Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

2200 играчки, книги и учебници са дарени чрез ''Отпадък с късмет не отива за смет''

12.02.2014

2200 играчки, книги и учебници са дарени чрез „Не изхвърлям с ръце – дарявам от сърце“ беше последният етап от продължилата над четири месеца кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“. Месецът на благотворителността се оказа и най-емоционален. Малки и големи, деца и ученици, родители и учители дадоха по нещо свое, за да зарадват децата в затруднено положение. Възпитаниците на детските градини и училищата в Габрово подариха над 2200 играчки, книжки, спортни и учебни пособия, които ще бъдат раздадени на техни връстници в нужда. Една част от събраните артикули ще бъде дарена на децата в двата центъра за настаняване от семеен тип, а останалите ще зарадват децата от семействата в тежко финансово положение.

С месеца на благотворителността приключва и кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, по време, на която децата на Габрово спасиха природата от над 5,5 тона отпадъци. Всички събрани суровини – хартия, пластмаси и метални отпадъци – вече са предадени за рециклиране. И понеже всяко добро дело трябва да бъде наградено, инициативата ще завърши с подопаващ финал – награждаване на най-добре представилите се участници. Финалът ще се състои в концерт с участието на героите на кампанията – децата на Габрово!

Днес в зала „Възраждане“ от 17.00 ч. е концерта и награждаването на детските градини и утре, 13 февруари 2014г. в зала „Възраждане“ от 17.00 ч. - концерта и награждаването на училищата.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova