Благотворителен концерт в помощ на 12-годишния Иво Ивов | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишния Иво Ивов

17.03.2014

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишния Иво Ивов 12-годишният Иво Ивов от Радомир, който страда от тежка болест е преживял операция на главния мозък, но впоследствие му е открит тумор на врата. Общата сума, която е необходимо за лечението на момчето е 120 хиляди евро.

Иво страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2 - Болест на Реклингхаузен. Симптомите на заболяването са най-вече неврологични, но кожните промени са тези, които се забелязват първи от пациента и са сигнал да потърси специалист. По кожата или лигавицата могат да се появят пигментни петна с цвят "кафе с мляко“, които често грешно се приемат за лунички. Петънцата могат да са единични, но най-често са множество и се появяват на нетипични места, като например под мишниците. Броят и размерът на пигментните петна се увеличава драстично след пубертета. Освен възли и петна, характерни за това рядко заболяване са кожните тумори и подкожните неврофиброми (доброкачествени тумори). Рядката болест може да причини инсулт в резултат от запушване на вътрешната сънна артерия.

Момчето се нуждае от операция, която трябва да се извърши в Германия или Турция, тъй като двете страни разполагат с кибер нож, с който трябва да се премахне туморът.

Радомирци се включват активно с редица инициативи в помощ на страдащото момче. Перничани също ще помогнат с благотворителен концерт, който ще се състои на 19 март (сряда) от 17 часа в ОДК - Перник. В концерта ще вземат участие: детско - юношески фолклорен ансамбък "Граовче", балет "Вая", детско - юношески театър "Мускетарите", хор "Родна песен" и школа по спортни танци. Идеята е на организаторите Мартин Борисов и Красимира Василева.

"Днес в училище ни четоха за него и ни хрумна да направиме благотворителенкнцерт казахме на директорката на одк в 12:00 а в 14:00 беше организирано всичко. Поръчахме и плакати. Радваме се, че успяхме.", споделят учениците подели идеята за благотворителния концерт в помощ на Иво.

Открита е и банкова сметка за набиране на средства.

Банкова сметка в Пощенска банка:
BG47BPBI79404078032501
Иво Ивов Христов

За повече информация - facebook.com/pages/ЖИВОТ-ЗА-ИВО

Picture: facebook.com/pages/ЖИВОТ-ЗА-ИВО

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org