Деца благотворят на Велкиден | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца благотворят на Велкиден

24.04.2014

Деца благотворят на ВелкиденПрез дъжд, слънце, притиснати пръсти, изцапани ръце и много усмивки премина тазгодишното боядисване на великденски яйца в храм „Св. архангел Михаил” в с. Крупник, общ. Симитли, Неврокопска епархия. Четвърта поредна година деца помагат на деца с благотворителна кампания за Великден. „Няма по-голяма радост от това да помагаш”, твърдят децата, убедени, че именно те с добротата си могат да помогнат да се промени светът. Шестдесет детски ръце положиха много труд и въображение, за да направявят най-красивите яйца. Те са изложени в храма и в навечерието на Великден започна благотворителната им продажба. Няма определена цена, просто всеки оставя това, което прецени за нужно. Мотивирани от чувство за любов към другите, учениците от неделното училище към храма в с. Крупник сами организират благотворителни кампании, а събраните средства дават за лечение на тежко болни.

„Парите, които ще съберем, са недостатъчни да излекуват всички, но ние знаем, че на Възкресение стават чудеса”, категорични са децата. За да си спестят излишни разходи, те не купуват скъпи бои, а издирват и съживяват вече остарели методи за получаване на ярки краски – яйцата са предимно червени, украсени с естествени бои и много детско въображение. За това им помага наученото от по-възрастните. Включват се успешно както малките, така и по-големите възпитаници на неделното училище, добре дошли бяха всички майки и баби. От своя страна църковното настоятелство предостави на децата приятна атмосфера за работа в църковния двор.

Picture: dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info