Тържество по награждаването на участници в националния конкурс "Възкресение Христово" | milostiv.org 
Присъедини се към нас в  Facebook Български | Join us 

Тържество по награждаването на участници в националния конкурс "Възкресение Христово"

29.04.2014

Тържество по награждаването на участници в националния конкурс "Възкресение Христово""Във вашите творби има много радост" – такава оценка даде митрополит Гавриил на творбите, наградени в националния конкурс "Възкресение Христово" – 2014, организиран от Културно-просветния отдел към Св. Синод. Церемонията по награждаването се състоя в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. София, и беше предшествана от Божествената света литургия, оглавена от Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение със Западно-Европейския митрополит Антоний и Браницкия епископ Григорий. В националния конкурс „Възкресение Христово“ – 2014 взеха участие 1769 творби, а награди получиха 88 от участниците.

„Никой не може да се отдаде в съвършено служение на Бога, ако не види в очите поне на един човек сиянието на вечния живот“ – с тази мисъл на приснопаметния митрополит Антоний Сурожски дядо Гавриил се обърна към многобройните родители, изпълнили храма. Ловчанският митрополит допълни, че децата се нуждаят не толкова от думи, колкото от примери, защото детската душа е особено чувствителна и безпогрешно разпознава всяко лицемерие и неискреност. Затова е важно всеки един от нас да се стреми от сърце към Бога и искрено да се старае да се бори със своите немощи и да изпълнява Евангелските заповеди.

Радост имаше не само в рисунките, фотографиите и поезията, отличени за награда, но и по лицата на малките творци и техните родител. Сиянието в очите на децата се съчетаваше с постоянните проблясвания на фотоапарати, които не смогваха да запечатат многобройните моменти на пасхална радост. След светата Литургия благоговейната тишина в храма беше заменена от радостната глъч на малките участници, които пристъпваха към архиереите за благословение, награда и снимки. От храма тържеството премина към залата на енорийския център, където бяха изложени отличените творби.

Picture: eparhia-lovech.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

  1. All
  2. Appeal for help
  3. Charity event
  4. I want to help
  5. Inspiring news

Categories

  1. All
  2. Orphans
  3. Children with disablities
  4. Disabled people
  5. Old people
  6. Poorhouse
  7. Communal kitchen
  8. People in need
  9. Medical treatment
  10. Prisoners
  11. Refugеes
  12. Orthodox churches
  13. Alcoholics and drug addicts
  14. Other

Type

  1. All
  2. Books
  3. Medical treatment
  4. Blood donation
  5. Toys
  6. Medicine
  7. Clothing and shoes
  8. Food
  9. Furnitures
  10. Electric appliance
  11. Financial assistance
  12. Social events
  13. Courses and teaching
  14. Voluntery labour
  15. Labour against payment
  16. Accommodation
  17. Culture
  18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org