Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. Радомир | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. Радомир

29.05.2014

Столичният храм „Св. вмчк Мина” дари средства на болящата Мария - българска туркиня от гр. РадомирС благо дело завърши милосърдната инициатива на столичния храм „Св. вмчк Мина”, кв.”Модерно Предградие” – София (ул. „Старата църква” №28), в който над 90 дни енорията събира средства за Мария от град Радомир, тежко болна от мускулна атрофия.

Преди 4 месеца предстоятелят на храма протойерей Серафим Петров научава от свои духовни чеда и от предаване на ТВ 7 за тежкото заболяване на момичето, която е родом от град Шумен. Мария е с турски произход, но от много години живее в Радомир заедно с майка си, която се грижи за нея.

В Неделя 5-та след Пасха - на Самарянката, председателят на църковното настоятелство о. Серафим, заедно с Иво и баба Цветана, благочестиви и практикуващи християни от енорията на храм „Св. Мина”, посетиха болното момиче в гр. Радомир, за да намалят според силите си нейната болка и да й дарят малко утеха. Мария е от 15 години на легло, липсват й средства за лекарства, както и нужната грижа на физиотерапевти, които да облекчат трудния й живот .

Протойерей Серафим предварително бе организирал в храм „Св. Мина” събиране на средства за Мария и, въпреки че енорията е бедна, православните християни събраха за непознатата девойка 600 лева с искреното желание да й помогнат. Към тях те добавиха и продукти, които й бяха дарени по време на гостуването в Радомир. Запознавайки се на място с проблема на Мария и утешавайки я, че Бог ще й даде сили в нелекия й живот, отецът и неговите спътници предадоха продуктите и средствата на болното момиче с обещание, че винаги ще се молят за нея.

Храмовото духовенство и църковното настоятелство към храм „Св. вмчк Мина” благодарят на всички, които се включиха в благотворителната акция, и пожелават все повече хора да бъдат щедри, а Бог ще ги възнагради за щедростта, която проявяват и особено към тези, които страдат и боледуват. От името на протойерей Серафим Петров и църковното настоятелство: бъдете благословени, мили приятели и дарители на храм "Св. вмчк Мина"!

Желаещите да помогнат на Мария, могат да се свържат с нея чрез храм "Св. Мина", гр. София - 1323, кв. "Модерно предградие", ул. "Старата църква" № 28, тел. 02/927 26 26; 02/927 64 64, прот. Серафим Петров.

Б. ред.: Можете да видите банковата сметка на Мария от следния адрес - perniknews.com

Picture: bg-patriarshia.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org