От какво имат нужда бедстващите след потопа? | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

От какво имат нужда бедстващите след потопа?

21.06.2014

От какво имат нужда бедстващите след потопа?След трагедията, застигнала през последните два дни североизточната част на страната, хора от цяла България впрегнаха сили и отделиха средства, за да помогнат на сънародници в нужда. Ето обаче от какво конкретно имат необходимост пострадалите от потопа във Варненско, Добричко и Великотърновско.

Хуманитарните материали, които гражданите могат да дарят, са: дълготрайни храни (консерви, варива, олио, сухари, бисквити, пакетирани продукти, които не изискват съхранение в хладилник), както и санитарни материали (тоалетна хартия, памперси, мокри кърпи, дезинфектанти.

Кризисният щаб при Областна управа-Варна взе решение да се изгради приемен и координационен пункт пред районната администрация на квартал „Аспарухово”. На пункта ще дежурят денонощно доброволци и представители на БЧК, които ще насочват пострадалите към места за настаняване и медицински специалисти за оказване на помощ. На място ще се раздават директно и хуманитарни помощи.

Във Варна имат най-голяма нужда от доброволци, транспортна техника и повече инструменти за разчистване след потопа: кофи, лопати, четки, ботуши, ръкавици. В неделя рано сутринта от София тръгва група от 60 доброволци, сформирана от кампанията на bTV „Да помогнем след потопа”.

В Добрич вече нямат нужда от храни и дрехи. Към тях пътуват пратки и хората в кризисния център вече са обезпечени. Сериозна е обаче нуждата от инструменти за разчистване: кофи, лопати, четки, ботуши, ръкавици. В неделя ще има сборен пункт за почистване на детски градини и учебни заведения, чийто адрес ще стане ясен по-късно.

Гражданите могат да направят дарения на парични средства по следните банкови сметки:

Фондация „Помощ за благотворителността в България“
IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014


Помощи за пострадалите от наводнението във Варна и Добрич се събират от петък и в центъра на София.

Сборният пункт се намира на ул. "Искър" 11А (на ъгъла с ул. Бачо Киро). Помощите се събират в събота до 24.00 часа и в неделя от 10.00 до 16.00 часа. След това те ще се изпратят с бърз влак за Варна, където ще пристигнат в понеделник в 6.20 часа. Там ще ги приемат доброволци и ще ги откарат до кризисния щаб в Аспарухово.

Организаторите на акцията призовават да се даряват: дрехи, бельо, обувки; лопати, кофи, гумени ботуши, дъждобрани (хората няма с какво да разчистват калта и наносите); храна, питейна вода, консерви, храна за бебета; газови котлони.

Ако имате възможност, опаковайте нещата здраво в кашони или дебели чували. За връзка: 0878 20 80 44, 0877 256 556, 0888 522 071.

И bTV подготви мащабна доброволческа кампания в помощ на пострадалите от невиждания потоп. На btvnews.bg е активна карта, на която се събират и локализират сигнали за тежко пострадали региони и хора. Ще се организират доброволци, транспорт и машини, за да се разчистят руините и да се помогне на пострадалите отново да стъпят на крака.

Към засегнатите райони вече пътуват пет буса със събрани средства от първа необходимост!

НАД 90 000 ЛЕВА СА СЪБРАНИ ЧРЕЗ КАМПАНИЯТА НА БЧК КЪМ 14.00 ЧАСА НА 21 ЮНИ!

Picture: btvnews.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info