Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Пациентски организации против закриването на Националния център по наркомании

12.07.2014

Пациентски организации против закриването на Националния център по наркоманииПациентски организации се обявиха категорично против закриването на Националния център по наркомании.

Те са категорично несъгласни относно проектопостановление на правителството, по предложение на Министерството на здравеопазването, за вливането на Националния център по наркомании в Националния център по обществено здраве.

Проектът на здравното министрество не предвижда намаляване на бюджета на Центъра по наркомании.

Пациентските организации са на мнение, че зависимите ще бъдат обречени на липса на адекватна и експертна грижа и ще бъдат изхвърлени на улицата.

От „Заедно с теб" подчертаха, че центърът има нужда от промени, има нужда от препоръки и оптимизиране, но той е една работеща структура, с професионалисти, експерти по наркомании.

„Държавата, в лицето на министъра на здравеопазването, д-р Таня Андреева, абдикира от зависимите пациенти и ги изхвърля на улицата", категорични са от пациентските организации.

По думите им директорът на Националния център по обществено здраве и анализи доц. Жени Стайкова, нито има опит за работа със зависимости, нито има потенциал.

„За нас, като наблюдаващи години наред зависимостите, проблемите, взимането на решения, единственото обяснение за този акт на вливане, е продиктувано само да се „напълни с дейност" една структура - Националният център по обществено здраве и анализи, за сметка на здравето, грижата и адекватната подкрепа на зависимите пациенти и на техните близки.

Единственият факт, изразен в доклада, с който Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева подкрепя това решение, е че „няма да има промени" в държавния бюджет. Министър Андреева, зависимите пациенти на България и техните близки, не са само цифри. Това са стотици човешки съдби в беда, посочват в заключение пациентските организации.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova