Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Ани и нейната дъщеричка

16.07.2014

Да помогнем на Ани и нейната дъщеричкаПреди 2 години историята на една майка впечатли цяла България. Тогава при пожар в дома й, 18-годишната Ани Цануйкова буквално влезе в огъня, за да спаси детето си. Днес тя живее с около 135 лева на месец, а са ѝ необходими още операции.

Малък шанс и лошо стечение на обстоятелствата през ноември 2012 г. пламва вторият етаж на къщата, където живее Ани и малката й дъщеричка. Тогава майката, без да се замисля, тръгва към терасата, чупи стъклото на закованата врата, излиза навън и започва да вика за помощ. Съседите й се притичват на помощ. Ани дори и не осъзнава какво и се е случило до момента, не усеща болката. Впоследствие се оказва, че има 30% изгаряния.

В спомените си за тогава Ани казва, че се опитва да не мисли за пожара, но ѝ е трудно, защото са ѝ останали белези от него.

Днес Ани и дъщеричката й живеят в къщата на майка й и втория й баща, които им помагат до момента. Ани се е разделила с мъжа си преди година, който от своя страна използвал парите от банковата сметка (на негово име) за лечението на Ани за дейности по неговата къща. Ани живее със 135 лв. на месец. На нея ѝ помагат и други хора с дрехи, обувки, играчки за детето и пари.

На Ани са ѝ нужни средства за операциите. Последната ѝ операция за пластика на шията в Пловдив е била 800 лв. За сумата са ѝ помогнали 3 жени и едно семейство. Сега ѝ предстои сложна операция на лицето „Нинглинг” за отстраняване на белезите от лицето й, за която са ѝ нужни средства.

Бащата не помогнал с налични средства за лечението на Ани след пожара. Той дори си бил купил предплатен луксозен мотор с част от тях. Дал бил обещание, че след като продаде двете си коли, ще помогне със сумата от тях на Ани за лечението й, но Ани сподели, че това не се е случило.

Банковата сметка за лечението на Ани Цануйкова:
IBAN BG 90 UBBS 800 21 09 07 67 130

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova