БПЦ участва в дарителска кампания за пострадалите жители на гр. Мизия | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

БПЦ участва в дарителска кампания за пострадалите жители на гр. Мизия

15.08.2014

БПЦ участва в дарителска кампания за пострадалите жители на гр. МизияБПЦ се включи в дарителската кампания в помощ на жителите на гр. Мизия, пострадали от опустошителното наводнение в началото на август. Кампанията ще се проведе съвместно с БЧК на големия християнски празник Успение Богородично. Ще се използва голямото събиране на богомолци в храмовете за празника, за да бъдат призовани да подкрепят хората, изпаднали в голяма беда, загубили близки, домове и имущество.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, който е в Троянския манастир за храмовия празник Успение на Пресвета Богородица, и с подкрепата на игумена на обителта Велички еп. Сионий всички средства, които се съберат за празника пред прочутата чудотворна Троянска икона „Пресвета Богородица – Троеручица”, от доброволните дарения на поклонниците ще бъдат предоставени за бедстващото население на Мизия.

С благословението на Патриарх Неофит на празника Успение Богородично БПЦ и БЧК организират съвместна инициатива в подкрепа на пострадалите от наводненията. От 9 до 12 ч. доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената Литургия в и около столичните храмове „Св. Александър Невски”, „Св. София”, „Св. Неделя”, „Св. Седмочисленици” и „Св. Георги Победоносец”, както и в храмовете в градовете: Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев и др.

Днес Софийската св. митрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия, съобщават от Отдела за връзки с обществеността на Св. Синод.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info