Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

„Мечтая да не трябва да броя глътките вода“

19.01.2014

„Мечтая да не трябва да броя глътките вода“Много е вероятно по нищо да не проличи истината – че Мариян се бори със зъби и нокти за оцеляването си всеки ден от години насам. С два нефункциониращи бъбрека 30-годишният ловчалия не само ходи на хемодиализа три пъти седмично, но и не може да яде и пие почти нищо. Всяка течност освен вода и всяка храна, съдържаща сол, може да се окажат фатални. Трябва да брои глътките вода, които приема, и в никакъв случай да не близва други напитки. Забранени са му и много групи плодове. „Ако изям 2-3 праскови, може и да хвръкна“, шеговито описва сериозността на ситуацията Мариян.

От 2011 г. Мариян е в списъка с българи, чакащи донор за трансплантация. Не храни обаче големи надежди животът му да бъде спасен в родината ни. Открил е, че в Турция се прилага т.нар. „кръстосана трансплантация“. Ще прибегне към нея, защото майка му не може да му дари от своите бъбреци заради несъвместимост. Кръстосаната трансплантация е интересна „сделка“ – неговата майка ще даде бъбрек на нуждаещ се човек с нейната кръвна група, а майката, бащата или друг близък на въпросния човек ще даде бъбрек на Мариян.

За процедурата обаче са необходими около 30 000 евро.

Засега са събрани около половината пари. Мариян е безкрайно благодарен на всички хора, които са изпратили СМС за него и на приятелите си за безрезервната подкрепа, която му оказват.

Признава, че си е изградил защита по отношение на новите приятелства – не се сближава с хора, които са на хемодиализа заедно с него, защото те умират и мъката е голяма. Миналата година покрай него са минали и са „си отишли“ 23 човека. Казва, че хората там просто казват „Лека им пръст“ и продължават напред. „Ако се сближавам с всеки, щях отдавна да съм психически съсипан“, признава Мариян.

Не губи надежда, вече се е уверил, че българите са прекрасни хора, които му помагат всеки ден – кой с каквото или с колкото може. Иска му се да работи, защото се чувства млад и пълен с потенциал, но няма право, а обикновено и сили.

Добрата новина е, че с наша помощ – колкото и малка да е тя от всеки – Мариян има реален шанс да оцелее и отново да стане пълноценен член на обществото.

Можете да му помогнете, изпращайки SMS с текст на латиница DMS MARIAN на номер 17 777 или дарявайки сума чрез дарителската му сметка:

ДСК

BIC kog-STSABGSF

IBAN-BG41STSA93000020102311

за Мариян Георгиев Георгиев

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova