Българската църковна община изпрати дарения на свои сънародници в България | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Българската църковна община изпрати дарения на свои сънародници в България

01.02.2015

Българската църковна община изпрати дарения на свои сънародници в БългарияБяла и черна техника, мебели, легла, матраци, дрехи, обувки и други необходими вещи получиха пострадалите това лято от наводненията жители на Берковица. Помощта е изпратена от Българската църковна община „Св. Кирил и Методий“ в Хамбург, Германия.

Събирането на даренията продължава близо половин година, като инициативата е на един от членовете на църковната общност. Подкрепят го енорийският свещеник о. Кръстин Апостолов, проф. д-р Герд-Винанд Имайер, почетен консул на България в Германия, семейство Щурм, други членове на църковното настоятелство и доброволци от енорията на българския храм. Събират се едновременно дарения във вид на вещи и в пари.На три предварително обявени дати доброволци обикалят из Хамбург със собствените си товарни автомобили на свои разноски, за да събират дарените вещи и да ги откарват в склада. Със съдействието на проф. Имайер благотворителната организация Arbeiter-Samariter-Bund в Хамбург безвъзмездно предоставя складово помещение за ползване. Също с посредничеството на почетния консул фирмата за автомобилен внос "Мото Пфое" поема част от разноските по транспорта на помощите до България.

В акцията активно се включват и българите, живеещи във Вилхелмсбург. За дарител е привлечена също фирмата ИКЕА, която изпраща в България легла, матраци и възглавници.

Връзката с община Берковица се осъществява чрез духовници от Видинска митрополия. Даренията пристигат в България по време на Рождественските празници, а са разпределени между 60 пострадали семейства в средата на януари.

„Не мога да кажа, че българите, посещаващи нашата енория, са богати, разказва за Двери о. Кръстин Апостолов. - Някои от тях не живеят по-добре от сънародниците ни в България, но страданието на хората, които загубиха всичко в наводненията, трогна мнозина. Затова те заделиха от малкото, което имат, събраха това, което могат, за да изпратят помощ в Родината. Тази акция обедини всички и всеки според възможностите си даде своя принос – един с контактите, които има, друг с труда си, трети с финансови средства, но всички заедно положихме усилия. Цял камион с домашна техника, мебели и дрехи замина за България“.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org