Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

25-годишна майка на 5 деца гасне от рак

18.02.2015

25-годишна майка на 5 деца гасне от рак 25-годишна жена, майка на 5 малки деца, гасне от карцином на матката в Димитровград, изоставена от всички. В момента за Ирина се грижи зълва й Светла, която за целта преди десетина дни се върнала от Германия, където работи.

Здравословното състояние на Ирина обаче, бързо и драстично се влошава. Зълва й Светла и Кольо разказват, че отказват да я приемат в болница, защото няма осигуровки. Сумата възлизала на около 700 лв., но лекарите им казали, че ако внесат поне половината, ще я вземат за стационарно лечение.

Димитровградската фондация "Подари Усмивка". се е ангажирала за събиране на дарения за болната майка и децата й. В офиса на фондацията на бул. Раковски, 1 етаж, Търговски комплекс, е поставена урна, а в офиса се събират дарения от дрешки и хранителни продукти. Средства могат да се превеждат и по банковата сметка на "Подари усмивка" за лечението на Ирина.

BAN BG87FINV91501000061188
BIC FINVBGSF

Първа инвестиционна банка
Фондация "Подари усмивка"
За Ирина

Офисът на "Подари усмивка" ще работи в събота от 10:00 до 14:00 часа.В делнични дни ще е отворен от 10:00 до 16:00 часа.


Заболяването на Ирина:

Миналата година Ирина получава тежки кръвоизливи. И въпреки че няма осигуровки, с финансовата помощ на социалната дирекция в Димитровград, е приета в специализираната болница за лечение на онкологични заболявания в Стара Загора. Постъпва там на 29 юли „в увредено общо състояние, с кървене” и диагноза „хистологично доказан, локално авансирал, иноперабилен (тумор, който не може да бъде опериран) карцином на матката.” По решение на Онкокомитет е настанена в отделението за дефинитивна радиотерапия и минава курс на лъчетерапия. Изписват я на 12 септември в задоволително състояние и е насочена към диспансера в Хасково с право на два контролни прегледа в рамките на месец след изписването.

Как живее Ирина с децата си?

В Димитровград обитават под наем полупразен апартамент. Само за десетина дни болестта е стопила Ирина, която вече няма сили дори да стане от леглото- стар метален креват с изрисувани табли. Край нея там са се сгушили и децата. Въпреки че за тях има две двуетажни легла, малките искат да са до мама…

Топлят се с печка на два реотана. Нямат хладилник, пералня и готварска печка. Само газов котлон и стара дървена маса с три стола. Налага се най-голямото от децата- 10-годишната Минка, да пере на ръка. Наема плаща зълвата Светла. С помощта на добри хора от църквата успели да платят тока. След като месец, преди връщането на Светла от чужбина, Ирина и децата живели в мрак и студ.


News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova