Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Неизвестен направи дарение на варненска болница

16.06.2015

Неизвестен направи дарение на варненска болницаНеизвестен дарител подари скъпа апаратура на варненската университетска болница “Света Марина”. Дарението – спирометър, ЕКГ-апарат и апарат за водородни тестове, ще помогне на медиците от Втора детска клиника във Варна да лекуват с най-модерната техника малките пациенти.

Дарената апаратура дава възможност на лекарите да направят по-прецизна диагностика и да предписват по-добро лечение на десетки малки пациенти с белодробни, неврологични и гастроентерологични заболявания.

”Спирометър, който е необходим за диагностика на пациентите с пневмонии и бронхиална астма. Също ЕКГ апарат, който е много модерен и необходим за всички тежки пациенти, които се приемат в клиниката както белодробни, така неврологични. Апаратът за водороден тест, такъв апарат има само в ИСУЛ в България“, обясни Доц. д-р Миглена Георгиева – началник на Втора детска клиника към УМБАЛ ”Света Марина” – Варна.

“Тази клиника и особено интензивното детско отделение дават своя принос за решаване на най-трудните диагностични проблеми за децата в региона”,заяви проф. д-р Жанета Георгиева – директор на УМБАЛ ”Св.Марина” – Варна.

Над 1000 деца годишно лекуват медиците само във Втора детска клиника в болница „Света Марина“, а няколко пъти повече са консултираните.

Picture: http://bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova