Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин Бонев | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин Бонев

17.06.2015

Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин БоневНа 18 юни (четвъртък) от 18.30 ч. в Музея за християнско изкуство – Крипта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, ще се състои Благотворителен концерт в подкрепа на студента по богословие Валентин Бонев.

Приятели, преподаватели и колеги на Валентин от Богословския факултет на СУ организират в негова подкрепа концерт под надслова „ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ МИЛОСЪРДИЕТО. МОЛИТВА ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАЛЕНТИН БОНЕВ”.

Събитието се осъществява с благословението на Софийската света митрополия и с любезното домакинство на Музея за християнско изкуство.

Валентин е баща на 8-годишен син, роден е през 1976 г. в Перник; завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария, към момента е студент в Богословския факултет на СУ и желае да стане свещеник.

През пролетта на тази година на Валентин му бе поставена диагнозата рак на гърлото. Младият мъж спешно се нуждае да започне скъпоструващо лечение, като необходимата сума обаче е непосилна за семейството му и възлиза между 35 и 45 хиляди евро – в зависимост от това дали лечението ще бъде проведено в клиника в Белгия или в Турция.

Първоначално на Валентин е предложен план за лечение в клиниката „Джон Хопкинс” в Истанбул, възлизащ на 45 хиляди евро. Но на 28 май му предлагат лечение с лъче- и химиотерапия в института „Жул Борде“, Белгия, като дават висок процент на успеваемост (67–70%). Сумата, която е необходима за това лечение заедно с престоя му от 2 месеца, е малко повече от 20 000 евро, но проследяването на състоянието му ще продължи 5 години. През този период той ще трябва многократно да пътува до клиниката за изследвания, които се заплащат допълнително и биха стрували още 10-15 000 евро.

„Молим се за един бъдещ свещеник, за неговото здраве и за възможността да поеме великия дял да служи на Бога и хората!“ – с тези думи организаторите призовават всеки, който има възможност, да подаде ръка на Валентин и на неговото семейство.

Участниците в концерта, които се отзовават в подкрепа на каузата, са: Софийски свещенически хор с диригент протойерей Кирил Попов, Хор при храм „Св. Николай Мирликийски“ (Руската църква) с диригент Василена Ченова-Стефанова, Хоров състав към НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ с диригент Даниел Иванов, Ваня Костова и Боян Михайлов, Вокална формация „Юлангело“ с диригент Йосиф Герджиков, Камерен хор „Проф. Георги Робев“ с диригент Нели Трошева, Хор „Св. Касиана“ с диригент Любомир Янъков, Хор „Алабреа“ с диригент Атанаска Попова, Хор „Паралелец“ при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, Хор „Св. Климент Охридски“ с диригент Ванилия Кисьова, Хор „Ave Musica“ с диригент Таня Никлева-Владева Хор при храм „Покров на Пресвета Богородица“

Тук може да прочетете едно наистина откровено и вълнуващо интервю с Валентин от в-к “Новини Лондон”.

Дарителска сметка на Валентин Бонев: ОББ: IBAN: BG58UBBS80021032036340 BIC: UBBS BGSF или чрез системите на ePay: КИН: 6819544529 и PayPal: valboneti@abv.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info