Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Стани ментор на младежи в неравностойно положение

29.06.2015

Стани ментор на младежи в неравностойно положениеДецата в неравностойно положение имат редица проблеми, които затрудняват тяхната образователна и социална интеграция. На по-късен етап от развитието им това води до сериозни трудности при професионалната им ориентация и реализация.

Фондация "Стъпка за България" работи в подкрепа на младежите в неравностойно положение. Тя търси ментор на младежи без родители и от социално слаби семейства на възраст между 16 и 22 г.

Срещите, които ще помогнат на децата да се ориентират професионално, ще се осъществяват два пъти месечно. Те могат да бъдат в офиса на фондацията в София, на обществено място (парк, кафене, библиотека) или на работното място на ментора. Пожелателно ангажиментът е за поне 1 година в градовете София и Габрово.

Обичайно менторите се срещат с младежи от своя град, но ако желаят, за своя сметка могат да пътуват до друг град. Нужни умения са единствено търпение, възможност за изслушване и разговор с младежи.

Поради липсата на социални умения, както и липсата на модели на поведение и възможност за общуване с хора от различни сфери на живота, които да споделят с тях полезни идеи за образователно и професионално развитие, съвети и конкретни умения и знания по пътя към реализацията им, младежите се оказват неподготвени да се сблъскат с предизвикателствата на реалния живот. За да поемат по пътя на успешна реализация, те имат нужда от вдъхновяващи модели на поведение от различни сфери на живота. Бъди един от тези модели!

Повече информация на : https://timeheroes.org/bg/stepforbg/265

Picture:

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova