Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

БЧК открива дарителска сметка в помощ на украинските граждани

28.02.2022

БЧК открива дарителска сметка в помощ на украинските гражданиПродължава кампанията на Българския червен кръст за хуманитарна помощ за пострадалите в Украйна. В София от вчера до днес на обяд се отзоваха над 200 дарители.

От днес Българският Червен кръст открива дарителска сметка за набиране на финансови средства като продължение на кампанията в помощ на украинските граждани. Кампанията вече събира материални дарения от първа необходимост.

Стотици откликнаха на кампанията за набиране на дрехи, обувки, хигиенни материали. От днес на сайта на БЧК, както и на всички медии, ще бъде публикувана дарителска сметка за парична помощ, която ще бъде събрана и насочена към Украинския Червен кръст, съобщи за БНР Любомир Каракановски.

Той уточни, че всичко е съгласувано с държавните структури и на този етап това е първото, което поиска украинската страна. Готови сме да окажем съдействие на държавата и бедстващите“, посочи той.

От БЧК отчитат засилен интерес към кампанията за набиране на дарения за Украйна. Те се приемат в централната сграда на организацията на бул. "Джеймс Баучър" 76 в София, както и в останалите 28 областни структури на Червения кръст в страната.

"Без значение хората от каква религия са и каква националност са, човек, който има сърце, просто трябва да се отзове. Още не ми се иска да го възприема това нещо, че ми се налага да помагам на хора, които са пострадали от война" - казаха дарители.

Ясен Сливенски, директор на Дирекция "Мениджмънт на бедствията" в БЧК, заяви:

„160 дарители дойдоха в централата на БЧК и подпомогнаха кампанията с материални дарения, предимно нови дрехи, хигиенни материали, обувки, спално бельо, така както е описано на страницата на БЧК. Също така се обърнахме на страницата на БЧК. Също така се обръщаме към фирми производители и кооперативния бизнес, които също се надяваме да се включат и да наберем необходимите количества. Така че заедно с МВнР и правителството да подпомогнем нуждаещите се в Украйна“.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova