В Бачковския манастир ще се проведе семинар за учителите от българските училища в чужбина | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В Бачковския манастир ще се проведе семинар за учителите от българските училища в чужбина

25.07.2019

В Бачковския манастир ще се проведе семинар за учителите от българските училища в чужбина По инициатива на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и с негово благословение в Бачковския манастир ще се проведе практически семинар за директори и учители от българските училища в чужбина.

Семинарът на тема „Християнски празници и добродетели в училище“ се организира от Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Участниците ще бъдат запознати с мотивите за необходимостта българските ученици да получават знания за християнството и неговите добродетели, ще научат за християнския възглед за образованието и пресечните точки с изискванията пред образованието през 21 в.; ще се обсъжда връзката на християнските празници и добродетели с националната идентичност през 21 в.

На учителите ще бъдат представени учебните материали, методиката на преподаване и педагогически техники, използвани в проекта „Празник в класната стая“.

Те ще получат книга за учителя и работни папки за своите ученици, които бяха издадени с помощта на Западно-и Средноевропейска епархия и Дирекция „Вероизповедания“ на МС.

През изминалата година учебните пособия по проекта „Празник в класната стая“ бяха изпратени на българските училища в чужбина с покрепата на Министерството на образованието и науката.

В рамките на семинара участниците ще имат среща с игумена на Бачковския манастир Велички епископ Синоний, ще участват в богослуженията на св. обител и ще се запознаят с историята ѝ.

В работната среща ще се включат 30 директори и учители от Австрия, Великобритания, Ирландия, Германия, САЩ, Дубай, Русия и др.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info