Петя и децата й от Росеново благодарят на всички помогнали й! | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Петя и децата й от Росеново благодарят на всички помогнали й!

Author: Милостив | 13.04.2018

Петя и децата й от Росеново благодарят на всички помогнали й! В самото начало на февруари месец писахме за Петя и 3-те й деца от добричкото село Росеново. Семейството се намираше в остра оскъдица и лишения, без ток, без дрехи, почти без храна, без битови уреди от първа необходимост (пералня и др.); а Петя беше останала и без работа, като при това беше натрупала борчове (най-много от близкия хранителен магазин).

Само в рамките на 1-2 месеца се случиха много радостни неща в живота на майката и децата й. Жена от Бургас, която искаше да зарадва някого с балния костюм и обувките, останали от сина й, ги изпрати на сина на Петя, който ще е абитуриент тази година. Тя изпрати и парична сума в подкрепа на семейството.

Скоро токът беше платен, голямата част от борчовете в хранителния магазин – също; за дълговете в магазина им помогна с парична сума и семейство от Добрич. Студенти от Варна и други дарители също се включиха с голяма радост в подкрепа на Петя и децата й.

Това не беше всичко: жена от Бургас, пожелала анонимност, за своя сметка на изплащане изпрати така нужната пералня на Петя, като търговецът пое транспортните разноски по доставката. Все пак остава нуждата от др. домакински уреди като кухненски бойлер, миксер, тостер; при възможност прахосмукачка, печка на твърдо гориво.

Същевременно са им изпращани колети с храни, лакомства и дрехи от София и Бургас. От София до скоро отново са идвали периодично такива колети.

Не по-малка е радостта на Петя от това, че е върната в общинската администрация в Росеново на пълен работен ден, макар и да е до края на календарната година.

Петя и децата й благодарят на всички дарители! Също и на онези, които просто са се отнесли присърце към затрудненото им положение! Ние също ви благодарим за отзивчивостта! Цялата тази помощ и подкрепа донесоха на майката от Росеново повече спокойствие и сили да продължи живота и да се грижи за децата си.

Source:
Picture: Милостив

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info