Петя и 3-те й деца в тежко материално положение | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Петя и 3-те й деца в тежко материално положение

Author: Милостив | 01.02.2018

Петя и 3-те й деца в тежко материално положениеПетя от добруджанското село Росеново е майка на 3 деца, които отглежда самостоятелно. Две от децата са момчета – на 17 и на 10 г, а най-малкото дете във вкъщи, момичето, е на 6 г. Петя едва успява да свърже двата края, за да не остават децата гладни.

43-годишната жена работи в местната администрация на половин щат, а през лятото припечелва и някой друг лев, включвайки се в сезонната работа по градините на своите съседи; случва се да помага и в казанджийската работа. Стресът и сърдечните й проблеми са цената на това натоварване, на което се подлага в името на децата си.

Най-голямото момче в къщата ще бъде абитуриент тази година. То ще има нужда от костюм и обувки. В момента обаче не посещава училище редовно, защото няма средства.

Домът на семейството не е собствен. Техните хазяи, познавайки Петя и децата й и тяхното положение, са проявили милосърдие и са ги подслонили, като условието е само да си плащат битовите сметки. Крайно ниските доходи, които печели Петя, често не ѝ стигат да изплаща месечните битови услуги. Затова и в момента има три неплатени сметки за тока (200 лв.), заради които е спрян.

В дома им няма баня, липсва им пералня. Издръжката (поради сиротството си) от Общината за двете по-малки деца винаги се бави и е под въпрос. Социалната служба в Добрич, по думите на жена, помагаща понякога на Петя и децата й, ги „подритва”.

Местни хора им подават по малко огрев понякога. Но в момента той е към привършване. При това имат малки заеми към хора и по-голяма версия към хранителния магазин (малко над 100 лв). Нуждаят се и от лекарства от първа необходимост. Малкото момче се нуждае от зимни обувки 38-39 н. Всеобща им е нуждата от хранителни продукти.

Можем да помогнем на Петя и децата й за подобряване условията им на живот с непотребна пералня, с изплащане на дължимите суми за ток или част от заемите й; с облекло и обувки на момчетата; с хранителни продукти.

Семейството е в тежко материално положение. Който може да откликне, нека уточни начина за изпращане на дарението си по телефона с Петя – 0888345203.

Source:
Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info