Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци помогнаха за изнасянето на мaтериалите за ремонта на заслона на вр. Жълти бряг-Казанлък

22.07.2022

Доброволци помогнаха за изнасянето на мaтериалите за ремонта на заслона на вр. Жълти бряг-КазанлъкТуристическо дружество „Орлово гнездо“ по случай 125–та си годишнина организира дарителска кампания за възстановяване на масите и пейките пред високопланинското убежище на връх Жълти бряг /Саръяр/ -1485 м н.в

С голямата помощ на Динко Драгиев, дългогодишните спомоществователи Стефан и Пенко Стефанови и на планинарите- дарители, бе осигурена голямата част от необходимите материали.

В неделя /17.7.2022 г./ се проведе работен поход-бригада, от Горно Изворово, покрай Поглед до Ясова поляна. От там за 15 минути, на няколко курса, дъските и коловете бяха изнесени по маркираната с бяло-жълто-бяла стръмна пътека в 60 годишната борова гора до Заслона. Бяха почистени покрива, залата и склада на постройката и бяха събрани отпадъците за транспортиране до Горно Изворово.

По-голямата част от помагачите бяха от клуба по пешеходен туризъм към туристическото дружество: Антоанета Трошанова, Атанас Балкански, Борис и Галя Илиева, Георги Владев, Деси Иванова, Жельо Желев, Захари Илиев, Иван Иванов, Катя Желева, Любов Дончева, Марина Узун, Младен Гайтанджиев, Надя Иванова, Недко Недев, Младен Гайтанджиев, Степан Дончев. На връщане през Ушите, планинарите почистиха и района на Заслона на Равна поляна и през Стрелбището слязоха на Дапската поляна, в северозападния край на Горно Изворово.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova