Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци отказаха букети, дариха парите за най-малките

19.09.2019

Младоженци отказаха букети, дариха парите за най-малките Антоанета и Радостин даряват средства от сватбата си за кампания за закупуването на медицинска апаратура – кувьози и монитори, които ще подпомогнат доотглеждането на недоносените деца до термин за клиниката по неонатология при УМБАЛ „Стоян Киркович“ ЕООД Стара Загора.

Двамата млади казанлъчани решават да предприемат важната крачка в живота си и да се врекат един на друг, и да започнат своя съвместен живот с добра кауза.

Благотворителната инициатива, която става все по-популярна сред младите, достигна и до семейство Димитрови в Казанлък. Антоанета и Радостин Димитрови казват заветното „Да“ на 17 август, и решават вместо да получават букети от своите гости, то те да дарят сумата отделена за цветя за благотворителна кампания.

„Бях видяла и други двойки, които са събирали пари за някаква инициатива вместо да им подаряват букети на сватбата, инстинктивно го реших и Радостин се съгласи.“

„В момента няма къде да ги съхраняваме тези цветя, които ще ни ги подарят, а и те след една седмица ще изсъхнат и решихме, че е по-добре тези пари да отидат за някой, който има нужда“ сподели Антоанета.

Младоженците подготвят специална кутия, в която събират парите от свидетелите на любовта им. Всички гости се отзовават на искането на младата двойка и така те успяват да съберат сумата от 420 лева. Някои от гостите все пак носят празнични букети за съпрузите, но също се включват в инициативата на семейство Димитрови и пускат пари в специалната кутия.

Със събраните пари до момента ще бъдат закупени дифузери за неонатологичното отделение на Университетската болница в Стара Загора.

Кампанията за закупуването на медицинска апаратура – кувьози и монитори продължава и очаква своите нови добродетели.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova