Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца от Математическата гимназия в Кюстендил намериха и върнаха изгубен портфейл

24.10.2022

Деца от Математическата гимназия в Кюстендил намериха и върнаха изгубен портфейлДвама осмокласници, възпитаници на Природоматематическата гимназия в Кюстендил, намериха и върнаха на собственика изгубен портфейл с пари и документи,

Потърпевшият е журналистът, сега възпитател в Основното училище в с.Раждавица, Иван Сергеев, известен и с честите са дарения на книги за читалища и библиотеки в региона. Разстроил се много, когато установил, че е изгубил портофела си с парите и ценни документи. И досега е почти озадачен и, разбира се, безкрайно благодарен на момчетата, които - оказа се, са живели със семействата си доскоро в Германия:

"Аз съм много благодарен. Трябваше да направя едно благодарствено писмо до училището, аз съм подарявал книги на Математическата гимназия два пъти - над 100 тома съм им подарил досега. .....асимилирах ги и в един момент, като усетих каква голяма добрина са ми направили, и аз зарязах всичко, станах и започнах да обикалям града да ги търся, да ги намеря, да им дам нещо, да им благодаря. Аз като ги срещнах, им казвам, момчета, вие ли ми върнахте портофейла, и те отговориха, да, аз викам, нищо не направих за вас. А той казва - ти ми благодари, това е достатъчно. Да ви дам нещо да се почерпите, а те - не, не, не, ние не желаем".


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova