Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Откриха нов Център за социална интеграция на лица с психични и интелектуални затруднения в Пчелище

24.06.2022

Откриха нов Център за социална интеграция на лица с психични и интелектуални затруднения в ПчелищеМРЕЖАТА ОТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ УВЕЛИЧИ С РАЗКРИВАНЕТО НА НОВ ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ и интеграция за лица с психични разстройства и с интелектуални затруднения в село Пчелище. Звеното стартира дейност след заповед на кмета инж. д-р Даниел Панов и е с капацитет 40 места. Институцията ще бъде преместена в база в Церова кория, която в момента се обновява и адаптира за нуждите на потребителите на услугата.

На официалното откриване присъства началникът на отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в общината Росица Димитрова. Тя лично връчи трудовите договори на специалистите, които ще се грижат за посетителите. Назначени са 9 души персонал – управител, двама социални работници, педагог, психолог, четирима трудотерапевти.

Димитрова запозна екипа с предизвикателствата в социалната работа с лицата с интелектуални затруднения и психични разстройства и им пожела успех.

„Целта ни е заедно с екипа да реализираме дейности за създаване и възстановяване на умения за самостоятелен начин на живот и пълноценно включване в общността на лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения, обучение в трудови умения, социално включване и целогодишно ползване на услугата от широк кръг нуждаещи се лица с увреждания. С новия Център за социална рехабилитация и интеграция разширяваме традиционно добрите услуги в общността, които предоставя Община Велико Търново за подкрепа и достоен живот на хората с увреждания“, заяви социалната шефка.

Центърът бе изграден в изпълнение на проект на кметството по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova