Благотворителна инициатива за децата стартира МЦ КИРМ – Плевен на 1 юни | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителна инициатива за децата стартира МЦ КИРМ – Плевен на 1 юни

07.06.2017

Благотворителна инициатива за децата стартира МЦ КИРМ – Плевен на 1 юниОт 1 юни, 2017 год., Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен стартира безсрочна благотворителна инициатива „Дете на МЦ КИРМ Плевен”, обяви на Осмия детски празник доц. д-р Емилияна Конова, Управител на центъра. Всички деца на центъра, заченати след ин витро процедури или интраутеринни инсеминации, или родени благодарение на терапия след загуби на плода, до навършване на 18-годишна възраст, при необходимост, ще получават безплатни консултации и изследвания от специалисти на центъра в три направления:

1/ изследване и оценка на имунния статус, консултации с имунолог и профилактика на чести инфекции;
2/ консултации с лекар - специалист по диететика и хранене, оценка на метаболитния статус и изработване на индивидуален хранителен режим при деца с наднормено тегло или други здравословни проблеми;
3/ консултации на децата и техните родители с детски психолог.

Безплатните имунологични изследвания и консултации с имунолог – доц. д-р Емилияна Конова, д.м. и д-р Светла Блажева, ще се извършват в трите имунологични кабинета на МЦ КИРМ – в Плевен, Пловдив и Бургас. Безплатните консултации с диетолог – д-р Недка Добрева, ще се извършват в кабинетите в Пловдив и в Плевен, а безплатните консултации с психолог Анелия Рангелова – в центъра в Плевен.
На всяко дете, при раждането, ще бъде предоставена лична здравна книжка „Дете на МЦ КИРМ – Плевен“, с която родителите ще могат през годините да посещават трите центъра и съответните специалисти и в която ще се отразяват всички консултации и изследвания, за да се проследява здравния статус на детето.

Чрез тази инициатива, мисията на центъра се разширява – идеята на екипа е не само да осигури раждане на дете, но след това – детето да расте здраво, обгрижено и спокойно, с добро физическо и емоционално здраве.

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен се изпълни с детски глъч и усмивки, песни и танци. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични и двойни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби.

Малчугани, най-големите от които вече завършват втори клас, танцуваха и пяха заедно с талантливите момичета и момчета от вокална група „Арлекино” към читалище „Съгласие”с диригент Виолета Боянова. Малки и големи играха, пяха и танцуваха заедно с DJ El Capitano в продължение на час и половина. Празникът завърши с българско хоро, на което се хваната деца, родители и екипа на МЦ КИРМ – Плевен.

За втора година тържеството на центъра бе уважено от кмета на Община Плевен. Г-н Георг Спартански поздрави децата и техните родители за празника и им пожела да бъдат все така щастливи и усмихнати, да растат в игри и занимания. Да идват в Плевен всяка година на празника. Благодари на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и лично на доц. д-р Емилияна Конова, за прекрасната инициатива на центъра, защото децата се нуждаят от постоянни грижи, любов и внимание. „Децата са нашето бъдеще, те са нашата радост и гордост, ние трябва да се грижим първо за тях, и след това за всичко останало”, категоричен бе г-н Спартански.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info