Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Вълна от съпричастност за жена, останала без кола

14.05.2020

Вълна от съпричастност за жена, останала без колаВълна от съпричастност след репортаж на NOVA за засегнатите от зрелищната катастрофа в Пловдив, при която пиян младеж с колата си помете 5 други автомобила.

Десетки зрители поискаха да помогнат на жената с увреждане, чиито автомобил беше буквално премазан. Автомобилът на Златка Терзиева е най-пострадалият. 65-годишната пенсионирана учителка по математика все още е в шок. Щетите изглеждат непоправими.

За нея автомобилът е от първа необходимост. Жената, която е инвалид, до преди два дни е разчитала единствено на старата си кола, за да се придвижва навън. Ден преди фаталния инцидент платила данъка на автомобила, минала технически преглед и заплатила паркомястото до блока си.

След като описали щетите, от застрахователната компания й обяснили, че на този етап не могат да й изплатят и стотинка обезщетение. Трябвало да мине дългата процедура- първо делото срещу виновния шофьор, после решението на съда, след това да се заведе граждански иск срещу водача и на по-късен етап да се определи паричната премия.

Сред писмата, в които се предлага помощ идва едно и от Нидерландия. Там живее Иван Недялков. „Един човек от обществото не заслужава така да бъде наранен от друг човек от обществото. Веднага се замислих, че имам един свободен автомобил, който разбира се, след като бъде проверен от мен, бих дарил на госпожата безвъзмездно, защото… Защото го почувствах, че искам да направя едно добро нещо“, разказа той.

От страната на лалетата до западната част на София – желанието да не оставяш някого в беда е еднакво. Владимир Гьорев от „Люлин“ също иска да помогне.

„Снощи се прибрах късно и гледах късната емисия и видях жената. Нейната кола беше най-пострадала и ми стана жал“, казва той.

Владимир е готов да подкрепи жената не само финансово, а и с времето си, за да е сигурен, че ще може да кара спокойно и ще си избере подходящ автомобил. „Ще отида лично до Пловдив и ще й помогна със закупуването на автообил. Ще изберем, ще отидем да го купим и да го прехвърлим. Тя е възрастна жена не може сама да се справи с тези неща“, допълва Гьорев.

„Аз пари не искам, само ако може да се появи като по чудо едно автомобилче на мястото на моето другарче ще бъде прекрасно“, казва Златка.

А за да има тя ново другарче Владимир предлага вариант за обединена добрина. Търси автокъща, с която да се свърже, за да избере кола и така пострадалата да се върне на пътя възможно най-скоро. „От Пловдив от някоя автокъща някой ако прояви желание да помогне, да не се разкарвам аз до Пловдив или тя до София. Ако никой не прояви желание да помогне да закупим дистанционно кола. Тогава аз ще отида“, казва той.

Вълната от съпричастност стигна и до Бургас. Хора от морския град също са се свързали с жената. Те дори сложили кутии за дарения в магазини, за да събере сумата за автомобил. Желание за подкрепа дойде и от Германия, където днес живее бивш ученик на пенсионираната учителка Златка, който също иска да ѝ помогне.

„Благодаря на всички тези хора, които са толкова сърцати“, казва Златка.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova