Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици намериха и върнаха дамска чанта с близо 3 000 лв.

17.06.2022

Ученици намериха и върнаха дамска чанта с близо 3 000 лв.Ученици откриха и върнаха дамска чанти с близо 3000 лв. и златни украшения и я върнаха на притежателя и. След като видели парите и бижутата, учениците даже не се замислили какво да вършат с чантата и се обадили на 112.

От името на управлението на пловдивската полиция заместител шефът комисар Васил Костадинов връчи грамоти и благодари сърдечно на седмокласниците Соня Костова, Зара Петрова, Тодор Андреев и Георги Пенчевски. Чиримата съученици от ОУ „ Драган Манчов” бяха отличени за проявените почтеност и достойнство.

На 15 юни, до момента в който се разхождали в квартал „ Смирненски”, те забелязали на скамейка забравена дамска чанта и без да се двоумят позвънили на тел. 112, а по-късно я предали във Второ районно управление (на МВР). В чантата имало забележителна парична сума и златни украшения. Малко по-късно същия ден униформените открили и притежателката им - стара пловдивчанка, която си получила парите и полезностите, изразявайки своето удивление и признателност за постъпката на децата.

На церемонията през днешния ден в постройката на ОДМВР – Пловдив участваха родителите на учениците, шефът на учебното заведение Десислава Стаменова и една от класните ръководителки – Иванка Казакова. Към всички тях комисар Костадинов насочи думи на благодарност за положителното образование в отговорност и съпричастност. В приветствието си заместител шефът акцентира, че държанието на четирите деца е образец за подражателство освен за техните връстници, само че и за цялото ни общество.

„ В днешно време от ден на ден се нуждаем от такива положителни каузи, които да ни вдъхват религия, че човечността и поддръжката сред хората не престават да бъдат ценени. Още по-хубавото е когато те са осъществени от нашите деца в доказателство, че задачата ни като родители е изпълнена. Бъдете горди с постъпката си, тъй като вие сте образец за подрастващите ", приключи комисар Костадинов.

Георги, Зара, Тодор и Соня дефинираха постъпката си като нещо обикновено и приканиха своите връстници в случай че им се случи нещо сходно, да постъпят по същия метод.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova