Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Снекбар Силви предлага евтина топла храна по стари рецепти за обяд и за вкъщи

26.10.2022

Снекбар Силви предлага евтина топла храна по стари рецепти за обяд и за вкъщиНовата придобивка е в бившето барче на Общината, Силвия Николова ще развива кетъринга си и в други градове

Силвия Николова превърна бившето барче на Общината в топла точка с обедно меню от супи, второ и десерти. Готви се на място, а екипът е от четирима. Главен готвач е Елка Кирилова, помощник Севда Рафаилова, а различното меню всеки ден е на съдържателката Силвия Николова. Всяка сутрин тя оповестява дневното меню в страницата на снекбар „Силви” във Фейсбук. В менюто освен готвени гозби с месо и супи задължително присъства за десерт крем карамел и мляко с ориз плюс други лакомства.

Само месец след отварянето си снекбар „Силви” е най-търсеното място в Полски Тръмбеш, а храната никога не стига. Малкото бистро предлага храна и за вкъщи, но не работи вечер, защото персоналът не може да смогне.

Само за 10 лева служители на Общината и жители от града могат да обядват различни вкусотии – първо, второ и десерт, които са приготвени по стари и изпитани рецепти от българската и турската кухня. Предлагат се между 7 и 9 ястия, поне по две супи, по три вида салати и десерти. Жените в кухнята всяка сутрин от ранни зори приготвят по 80 – 90 порции. Най-скъпата гозба е дроб сарма за 5,50 лева, порция пиле със зеле пък струва 4,80 лв. Грамажите са спазени по изисквания.

„Захванах се с топлата точка спонтанно, дойде ми отвътре, а това е третият ми опит за ресторант, надявам се да е успешен. Тежеше ми много да няма след работа откъде да си вземеш храна за вкъщи в Полски Тръмбеш. Вместо да си губиш времето в кухнята, да си купиш нещо за четирима на път за дома. И реших да улесня домакините, като взехме барчето на Общината под наем. Когато имам повече време, правя за десерт домашни сладкиши. Седмичното меню измислям аз и по книги със стари рецепти на Асен Чаушев, от стари български рецептурници и от турската кухня вземам идеи за десерти и други. Старая се цените да са народни, а порциите добри“, разказва Силвия Николова, която за малко бе депутат и сега също участва в предсрочните избори. Тя допълва, че двете й деца – Димитър в 8-и клас и Магдалена в 5-и, са много доволни от начинанието на мама.

Освен със снекбар „Силви” младата кулинарка от доста време се занимава и с кетъринг, при това доста успешно. Заради това има амбицията да предлага услугата във В. Търново и Г. Оряховица.

Откриването на най-новия ресторант в града е било на 12 септември. За него от Париж са дошли родителите на Силвия Марин и Милка, за да я подкрепят в новото начинание. Двамата от години живеят и работят в елитен дом за възрастни – „Дом на артиста”, във френската столица, където пребивават само културни величия от страната.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova