Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Излезе детска книжка за св. Пимен Зографски

02.11.2020

Излезе детска книжка за св. Пимен ЗографскиПо повод четиристотин години от успението на св. Пимен Зографски, които се навършват през тази година, излезе от печат книжка, посветена на родния светец. Автор е столичната учителка по Религия Милена Йоцова. Художник на илюстрациите е Димитрина Стоянова.

Книжката, озаглавена Св. Пимен Зографски – скритият равноапостол, разказва на достъпен за децата език за живота и делата на светеца. Изданието се реализира с благословението на ръководството на храм „Св. Кирик и Юлита“ в гр. Банкя.

Книжката е свързана с още една годишнина – тази година се навършва цяло десетилетие от освещаването на кабинета по Религия в училището в Банкя, станало на празника на св. Пимен, 3 ноември. Тогава Милена Йоцова е учителка точно на това място и остава свързана не само с храма и училището там, но и с големия светец на Църквата св. Пимен.

Днес авторката на книгата работи като логопед, но не изоставя и призванието си – християнската просвета на българските деца. Води неделното училище за деца към столичния храм „Преображение Господне“ в кв. „Лозенец“ и организира летни лагери в Кремиковския манастир, включително и за деца с увреждания.

Книжката за св. Пимен Зографски е подходяща за деца в начален етап и в прогимназията. Поръчки за разпространение и повече информация на тел.: 0899 484 492 – Милена Йоцова.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova