Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Теди да проходи отново

26.05.2022

Да помогнем на Теди да проходи отново„До година и половина, Теди растеше щастлива и безгрижна, но, след поставена ваксина, получи странични ефекти. Заболяването се изрази в замятане на едното краче и обща отпадналост.

Това наложи педиатричен преглед и постъпване в инфекциозна болница в град Русе със съмнение за менингит. След направена лумбална пункция, детето спира да върви напълно. Невъзможна самостоятелна походка.

Изписаха ни с неуточнена диагноза, без насоки за последвало лечение. Последваха неколкократни пролежавания в болници, където нямаше адекватно лечение.

Но, в същото това време, състоянието на дъщеря ми се влошаваше. Получи спастична парализа на трите крайника, което изискваше оперативна намеса. Последвалите операции не се оказаха толкова сполучливи, колкото се очакваше, но пораженията вече бяха нанесени.

Самостоятелна походка е невъзможна и до ден днешен. Парализа 100 процента. След което казаха, че нищо повече не може да се направи и ни препоръчаха единствено рехабилитация. Тогава разбрахме че животът ни ще бъде различен. Различният живот на „различните деца “е диагноза.

Вече 18години очакваме ефект от физиотерапията, но за огромно съжаление подобрение няма и до днес. Обичам я повече от всичко на света и се моля един ден да ходи самостоятелно.

Ние не загубихме надежда, твърдо решени сме нашият живот да бъде „нормално различен“ и не се отказваме, не се отчайваме, макар и понякога да е ужасно трудно.„

След проведени консултации и кореспонденция от наша страна с няколко клиники извън страната, вече има отговор от турска клиника, която дава надежда за моето дете. Обърнахме се към специалист, който гостува наскоро на ЗИЦ Медикъл Караджъ в Бургас - д-р Дженгиз Чабукоуглу. Той е тесен специалист, при деца с такива проблеми и има голям опит в такива сложни операции. Той каза, че пътят, който ни предстои, е дълъг и труден, но има шанс.

За сега няма точна оферта за лечение, защото към момента от клиниката искат да бъдат направени всички необходими изследвания с цел установяване на точното състояние на детето и едва тогава ще бъде предложен план за действие с ценова оферта за цялостното лечение и последвали оперативни интервенции.

Имаме получена оферта за изясняване на неврологичния статус, която е на стойност 11 100 евро.

„Да си различен не значи, че трябва да си задължително безполезен. Да си различен, не значи да си лош. Да си различен, не значи да си ненормален или прикован в инвалидна количка. Да си различен, значи да вярваш в това, в което другите не вярват.

Това, което е лесно за вас е трудно за мен на този етап и до този момент, но когато човек има силна воля, рано или късно постига своята цел. Ще разбия тези вериги около мен!

Ще се науча да летя отново… Може да е трудно, но ще направя всичко за да го постигна.“ – Теди.

Можем да помогнем на Теди с дарителски sms с текст на латиница DMS TEDI на номер 17 777.

Или чрез дарителски превод в ОББ:
IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940
BIC BG06 UBBSBGSF
Получател: Сдружение Български дарителски форум
Основание DMS TEDI

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova