Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Библиотекарка върна пълен портфейл с пари

24.07.2019

Библиотекарка върна пълен портфейл с пари Шуменец изпусна портфейл с пари и документи, но имал щастието първа да го намери библиотекарката на СУ "Йоан Екзарх Български" Звезделина Цветкова. За върнатата крупна сума Инфо Шумен научи от друг служител на школото, Звезди не е от хората, които искат да са център на внимание. Повече й допада да пише за успехите на учениците в училището, поддържа личната фейсбук страница на гимназията и наскоро беше описала доблестната постъпка на три момчета, които също върнали пари.

Разсъждава: "Намериш ли нещо чуждо, най-естественото е да потърсиш собственика му, не за първи път го правя аз и семейството ми. Последното добро сторила след един обяд в заведение на бул."Ришки проход". Само на две крачки от вратата, на тротоара, забелязала портфейла. Вътре имало множество навити банкноти по 50 лв, както и лична карта. Решила, че е възможно притежателят да е вътре в заведението, но нито един от присъстващите не приличал на Н.Ц. от снимката в документа. Тогава решила да позвъни на познат полицай. Още докато двамата коментирали случая, Зведи видяла да се приближава забързан мъж и разпознала притежателя на личната карта. Шуменецът бил безкрайно благодарен, че портфейлът му е попаднал в ръцете на честен човек. Искал да се отблагодари и подал банкнота. "Дори не я погледнах, казах му да се почерпи с близките си за щастливата развръзка", разказва Звезделина.

В началото на годината заедно със съпруга си отново попаднали на забравен портфейл на пейка в парк "Студентски". Докато пробвали да търсят разсеяната собственичка, минал половин час и тя също се появила. Звезди обяснява, че знае какво е да загубиш - преди време GSM-ът й останал в заведение, но сервитьорката се обадила на майка й по списъка с телефонните номера и го предала съвсeм честно.

«Стореното от мен е най-естествена човешка реакция - да помогнеш в беда, да бъдеш съпричастен са все неща, на които ни учат вкъщи и в училище още в най-ранна детска възраст. Ако все пак има човек или хора, които биха задържали намерена чужда вещ, то аз не им завиждам, защото да се живее с угризенията на съвестта е огромно бреме. Убедена съм, че моите приятели и колеги биха постъпили по същия начин и това ме прави щастлив човек», казва Звезди.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova