Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарение получи Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Сливен

30.03.2021

Дарение получи Комплексът за социални услуги за деца и семейства в СливенКомплексът за социални услуги за деца и семейства в Сливен получи дарение от затворничките и служителите в Женския затвор. На социалното заведение бяха дарени телевизор, хранителни продукти, чинии, чаши, храни за бебета и сумата от 240 лв, която е необходима за закупуването и поставянето на една врата в центъра. Повод за инициативата на жените е отминалия вече празник Осми март.

Лишените от свобода искат да покажат, че майките си остават майки, независимо от това дали се намират зад решетките, а желанието им да помогнат на децата не може да бъде спряно от високите огради на затвора. Лишените от свобода жени, заедно със Сийка Павлова, старши експерт-методолог в сливенския затвор предадоха лично дарението си на директора на комплекса Миглена Николова.

В Комплекса за социални услуги за деца и семейства се предоставят различни услуги , които имат за цел подкрепа на деца в риск и техните семейства. Той се състои от три основни звена: Център за обществена подкрепа с капацитет 64 места, Звено „Майка и бебе” с капацитет – 8 места и Център за работа с деца на улицата с капацитет – 15 места.

На 16 март се отбелязва Международния ден на социалната работа. В тази връзка Миглена Николова благодари на всички свои колеги, затова, че имат сърце да извършват тази благородна дейност и в трудните условия продължават да изпълняват задълженията си.

Source: dio.bg

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova