Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да се включим в образователна инициатива на „Светодавец“ за Христово благовестие в училище

09.10.2019

Да се включим в образователна инициатива на „Светодавец“ за Христово благовестие в училищеНаскоро екипът на ел. списание „Светодавец“ обяви образователна инициатива за появата на сборник с учебни уроци, които разкриват многобройните примери на евангелски добродетели, на които е богата изучаваната в гимназията българска литература.

Произведения като „Косачи“ на Елин Пелин, „Серафим“ или „По жицата“ на Йордан Йовков, „Една българка“ на Иван Вазов са само малка част от примерите за въплътеното в произведенията на много български автори илюстриране на евангелските добродетели. Инициаторите приканват учителите, педагозите и богословите, които са разработвали темата или имат възможност да го сторят да подкрепят инициативата. Целта е създаването на педагогическо пособие, което да послужи на целите на Христовото благовестие, откроявайки го из страниците на изучаваната българска литература. Своят призив те формират така:

Отправяме апел към всички ви: изпратете ни Вашите разработки на уроци с акцент върху християнските следи в текста на следния имейл – svetodavec@gmail.com. Ние имаме ангажимента да ги предоставим във вид на сборник за одобрение, благословение и издаване на Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ. Нека заедно направим възможното за благовестие и извън часовете по вероучение. За слава Божия!

Повече информация за инициативата - тук: Християнското благовестие чрез общообразователни предмети – възможно (инициатива на „Светодавец”).


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova