Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Неда Спасова подари лаптопа си на дете в нужда

10.02.2021

Неда Спасова подари лаптопа си на дете в нуждаДа подари първия си лаптоп на дете в нужда – с това добро дело се зае актрисата Неда Спасова, която редовият зрител обикна като сестра Кая Райкова от „Откраднат живот“. Това разкри самата звезда в социалните мрежи, като разкри, че е търсила да го подари на човек, който не е пощаден от живота.

Самата тя се е борила с житейските премеждия на заплащането на наема и сметките навреме. Подареният лаптоп пък е първият, който тя си купила с лични средства.

„Купих си го със събрани пари от стипендията. "Сцепвах" се за тази стипендия. Беше важна. Родителите ми нямаха възможност да ме издържат с достатъчно средства за едно младо момиче.

От 16-годишна се въртя в "машината за пари", за да оцелявам. Работила съм в магазини, зоомагазини, в кафенета, в барове, бях хигиенист за кратко. Тук създавам жълтина, дреме ми, имам и заглавие - "Сестра Райкова чистила кенефи". Единственото нещо, което можех да правя във втори курс в НАТФИЗ (бях от 10 до 22 на лекции и репетиции всеки ден) беше да ходя да чистя офиси от 6 до 8 сутринта. Ставах в 4, за да мога да стигна на работа. Лягах си в 12, защото все пак като се прибирах в 23 от репетиции, трябваше да се яде, да се извършва някаква домакинска работа и да се чете. Беше невъзможно да оцелея с 4 часа сън всеки ден. Всеки ден умирах за сън. Спях по аудиториите, по коридорите, по пейките, където намеря. Беше пролет, 20 градуса, а на мен ми е студено, защото не съм спала...“, споделя Спасова.

Тя е категорична, че новият притежател на лаптопа е преминал през дори по-големи предизвикателства. „Много, много повече от мен! На 16, с киста в мозъка, която му причинява чести припадъци, изгубил наскоро баща си, баба си и дядо си. Майка му изнемогва, съкратили са я от работа, била заложила неговия лаптоп, за да оцеляват, не са си плащали тока и водата - нямат пари... Готино, а? Викаш си: "Къде е държавата?"... Ние сме държавата...“, пише още актрисата.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova