Семинар за църковно-социалната дейност ще се проведе в Богословския факултет на СУ | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Семинар за църковно-социалната дейност ще се проведе в Богословския факултет на СУ

30.05.2019

Семинар за църковно-социалната дейност ще се проведе в Богословския факултет на СУКатедра „Практическо богословие“ към Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, магистърска програма „Църковно социално дело“ и Източно-църковният институт в гр. Регенсбург, Германия, организират международен теоретико-практически семинар на тема: „Християнското милосърдие и църковно-социалната дейност днес – предизвикателства и перспективи“. Събитието се осъществява в рамките на научен проект „Свидетелство, служение и богослужение на Църквата“, финансиран от Фонд "Научни изследвания".

Семинарът ще се проведе в Богословския факултет на 3 и 4 юни от 10 ч. в азла 8 на третия етаж. Ще бъдат изнесени следните доклади: проф. дпн Албена Чавдарова – „Църковно-социалната дейност (исторически аспекти)“, проф. д-р Дитмар Шон – „Църковно-социалната дейност днес – предизвикателства и перспективи“, доц. д-р Иво Янев – „Пастирското служение при палиативната грижа“, д-р Кристоф Зайдел – „Душегрижието в болниците – същност на душегрижието в болниците и хосписите; клинично образование по душегрижие“, д-р Сабине Холцшу – „Придружителят при травми“, Конрад Кет – „Доброволците и тяхната подкрепа в работата с хора с увреждания“, докт. Александър Христов – „Църковно-социални дейности по българските земи през Х-XI в.“.

Инициатор на семинара е проф. д-р Божидар Андонов, който е член на Научния съвет на католическото сдружение „Ordo socialis“ със седелище гр. Кьолн (Германия). Сдружението има за цел да насърчава изследването на християнското социално учение. По инициатива на проф. Андонов вече бяха осъществени два семинара в областта на църковното социално дело със студенти от БФ/СУ и клирици от Софийска и Старозагорска митрополии в Германия (гр. Дрезден и гр. Регенсбург).


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info