Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Завърши учебната година в Енорийския център на столичния храм Покров Богородичен и започва записването за новата

27.06.2022

Завърши учебната година в Енорийския център на столичния храм Покров Богородичен и започва записването за новатаМиналата седмица се проведоха заключителните занимания в курсовете по катехизис в Енорийския център на столичния храм „Покров Богородичен“. До края на месеца завършва обучението и в курсистите по иконопис, източноцърковно пеене и дърворезба. Официално учебната година ще приключи на 3 юли с изложба на творбите на иконописците и дърворезбарите.

Участниците в курсовете по катехизис в последния учебен ден получиха подаръци от Енорийския център: диск с песнопения в изпълнение на хора на храм „Покров Богородичен“ и книгата Образци на пастирско служение в Русия през 18-20 в. на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. Книгите бяха дарени специално от митр. Йосиф за обучаващите в курсовете по катехизис към храм „Покров Богородичен“.

Изминалата учебна година в Енорийския център премина почти изцяло в дистанционна форма. След първия месец, когато беше наложено пълно затваряне на учебните центрове, занятията преминаха в онлайн среда. Почти всички курсове на Енорийския център осигуриха на участниците си възможност да се включат в обучение от разстояние. Благодарение на подкрепата от страна на Софийска митрополия заниманията се провеждаха през платформата „Зум“ и това даде възможност учебните занятия да продължат без прекъсване през цялата учебна година. Нещо повече, заради дистанционната форма към тях се присъединиха и курсисти от други градове в страната, както и от чужбина.

В края на обучението на курсистите беше направено допитване за впечатленията им от обучението. Всички посочват удовлетворението си от възможността по време на пандемията да участват в курсовете чрез онлайн заниманията. Вече втора година занятията по катехизис се провеждат почти изцяло в онлайн среда и резултатите показват, че този вид обучение може да се организира успешно и по този начин, когато обстоятелствата го налагат.

Още в края на тази учебна година започна записването за следващата. Желаещите да се включат в обученията, организирани от Енорийския център на храм „Покров Богородичен“, могат да се запишат на е-mail: parish_center@abv.bg и на тел.: 02 953 35 23; 0884 222 571.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova