Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученическо състезание по Религия се проведе в София

17.05.2022

Ученическо състезание по Религия се проведе в СофияНа 14 май в Зала „Екзарх Стефан“ на Софийска митрополия се проведе празнично състезание – викторина „Под знака на Възкресение Христово“. В него се включиха деца от Софийска епархия, изучаващи Религия-православие. Участваха ученици от първи до четвърти клас от София, Сливница, Радомир и Дупница.

Проявата беше официално открита от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който е инициатор на състезанието. Това е второто му издание, а първото се състоя през 2019 г. (тук). В приветствието си към участниците владиката им пожела да подходят към надпреварата като към възможност за среща със свои връстници и да се забавляват заедно. Тази година отборите имаха свои имена.

Възпитаниците на: ОУ „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, с преподавател Живка Мантаркова бяха отбор „Книжовник“; учениците от двете радомирски училища, НУ „Архимандрит Зиновий“ и ОУ „Христо Смирненски“, с преподавател Лидия Блажкова, образуваха отбор „Любомъдрие“. Децата от СОУ „Св. Кирил и Методий“ в гр. Сливница, с преподавател Жени Методиева, се обединиха в отбор „Благовестител“, а тези от 39 ОУ „Захарий Круша“ в София, с преподавател Екатерина Дочева, бяха отбор „Просветител“.

Състезанието се проведе в четири кръга. Жури на проявата бяха еп. Поликарп и учителките Милена Йоцова и Велина Андонова.

В продължение на два часа участниците редяха пъзел-икона, подреждаха правилно думите на тропара на Възкресение Христово, отговаряха на въпроси, свързани с Тайната вечеря, с Гетсиманската градина и с празника Възкресение Христово.

В залата присъстваха и родители на учениците, които се вълнуваха и радваха заедно с децата си.

В края на състезанието еп. Поликарп обяви резултатите от надпреварата. Той поздрави организаторите, ръководителите, родителите и участниците в празничното състезание и им пожела здраве и преуспяване в учението и духовните трудове.

Участниците в състезанието получиха грамота и подаръци.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova