Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете

24.01.2019

 Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното детеСийка и Самуил изказват благодарност на всички, които са им помогнали до момента в Божие име.

Благодарение на вашата помощ бяха набавени средства и материали от първа необходимост и бяха извършени изследвания на Самуил, които показаха добри резултати (епикриза от 16.01 по-долу). Сийка е на прага на това да започне работа. Семейството обаче има нужда от средства за храна, докато само започне да обслужва своите нужди. Нека продължим своята помощ за Сийка, както молитвено, така и материално, според силите си, за да се изправи на крака.Да помогнем с материали от първа необходимост – храна, облекло и лекарства – на самотната майка Сийка Георгиева и нейния 16-годишен син Самуил.

През 2014 Сийка и Самуил се покръстват и от мюсюлмани стават православни християни. За съжаление това води до остър разрив с техните близки и поставя майката и детето, чиито баща е покойник, в трудна ситуация. Оттогава семейството е принудено да живее по приюти за временно настаняване.

През 2017 г. Сийка подема кампания за събиране на средства за лечение на Самуил, който страда от киста на черепа и епилепсия. Благодарение на подкрепата, която получават, те провеждат курс на лечение в Испания и се прибират в България през лятото на 2018 г. (срв. документ по-долу). Оттогава обаче материалното им положение се влошава. Тежко се отразява невъзможността на Сийка да намери работа за постоянно.

Днес Сийка и Самуил са настанени в Дом за временно настаняване в София, където могат да останат до края на месец март. Семейството е подало документи за пенсия на Самуил по болест и води борба за достойното му осигуряване. Сийка упорито търси работа, завършила е курс за въоръжена охрана и разполага с набор от необходимите документи, за да започне веднага работа.

Междувременно семейството страда от липса на средства за храна, облекло и лекарства (за простуда и проблеми с жлъчката (Сийка), и епилепсия (Самуил). Без средства не могат да направят на Самул необходимия му ЯМР. Поради недоимъка и липсата на облекло вече няколко месеца Самуил не може да посещава училище.

Нека заради Бога, в Чието име Сийка не се е побояла от укорите и на най-близките си, да помогнем на самотната майка за сдобиването с най-необходими материали от първа необходимост – хранителни продукти, топло облекло, обувки (42-и номер за Самуил и 37-38-и номер за Сийка) и лекарства.

Средства в помощ на Сийка могат да бъдат изпращани на следната сметка:

Банка ДСК – BG23STSA93000021407479 – титуляр: Сийка Михайлова Георгиева

Продукти и облекло могат да бъдат изпращани до поискване на офис на Еконт: София, жк Красна поляна-3, ул. Колю Фичето №0, до бл.31Б

Допълнителна информация за помощ в продукти и облекло: 0879 04 77 65 (Сийка Михайлова Георгиева).

Семейството ще бъде благодарно за насока за работа и/или жилище.

„И всеки, който остави къща, или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или нивя, заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи живот вечен. А мнозина първи ще бъдат последни, и последни – първи.“ (Мат.19:29-30)

„Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света.“ (Иак. 1:27)

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org