Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца лазаруваха благотворително в подкрепа на болно момиче от Стара Загора

27.04.2021

Деца лазаруваха благотворително в подкрепа на болно момиче от Стара Загора2773 са живородените деца в област Стара Загора през 2020 г.2773 са живородените деца в област Стара Загора през 2020 г.
Старозагорски младежи организират великденска благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“Старозагорски младежи организират великденска благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“

Възпитаниците на детска градина „Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово пресъздадоха обичая лазаруване. С много лъчезарни усмивки, с весели песни и танци те наричаха за здраве и берекет, обикаляйки къщите в селото. Хората ги посрещаха с радост и даряваха, както е според обичая.

Събраните средства ще бъдат дадени за лечението на болната Ромина Нончева от Стара Загора. В центъра на селото бе открит и благотворителен базар, на който се предлагат сувенири изработени от деца, учители и родители. Благородното дело ще продължи и при подготовката за Великден. С помощта на родителите децата ще пекат курабийки и ще боядисват шарени яйца. Те ще се предлагат на жителите на селото. Събраните средства отново ще бъдат дарени за лечението на болното момиченце.

Девегодишната Ромина Нончева, която е ученичка във втори клас в девето основно училище "Веселин Ханчев", се бори с коварната болест левкемия. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. Родителите на децата от класа на Ромина вече са се организирали и събират средства в помощ на нея и майка й. Провеждат се и благотворителни базари. Само за дни в безпрецедентна акция бяха събрани необходимите 80 банки кръв за детето, което е настанено в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. Хора от цялата страна дариха кръв за момиченцето.

Спортните клубове в Стара Загора също се обединиха в подкрепа на каузата. Те проведоха благотворителна тренировка за събиране на средства за лечението на детето.

Таксиметрови шофьори също се включиха, работиха безвъзмездно и дариха средствата за оздравяването на Ромина.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova