Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Йордан от Варна има нужда от помощ за втора бъбречна трансплантаци

22.01.2021

Йордан от Варна има нужда от помощ за втора бъбречна трансплантаци30-годишният Йордан Иванов от град Варна се нуждае от втора бъбречна трансплантация.

Когато е едва 19-годишен, той постъпва в болница с тежко влошена бъбречна функция, налагаща спешно включване на хемодиализа. През месец декември 2014 г. е трансплантиран от трупен донор в болница „Лозенец“, а през февруари 2015 г. за първи път постъпва в клиника по нефрология и трансплантация по повод дискомфорт и напрежение на трансплантирания бъбрек и покачване на серумния креатинин до 174.

Пет години е редовен пациент на „Александровска болница“. Прекарва множество операции без съществено подобрение. Многократното поставяне на „Double-J“ стент удължава живота на трансплантирания бъбрек.

От 1 септември 2019 г. той отново е на диализа. След усложнения от първата, втора трансплантация не може да бъде извършена в България.

Трансплантацията ще бъде от различни кръвни групи „АВО несъвместима“. Такъв вид трансплантации не се правят в България и затова се заплащат от НЗОК. Неговият баща ще бъде донор.

Трансплантацията е насрочена за 21 януари и датата е потвърдена от болницата в Гренобъл. Повече няма да бъде отлагана заради Covid-19.

Йордан е в Гренобъл с баща си и всичко върви по план от болницата, подготвят го за трансплантация, почти всеки ден му правят диализа и десенситилизация. Сложени са му три ваксини и витамини да не се разболява.

Вече е минала етичната комисия в Лион и съдът в Гренобъл. Необходими са средства за още един месец престой в Гренобъл след трансплантацията – за квартира, преводач и непредвидени разходи, като за квартира се заплаща по 48 евро на ден, а за преводач по 20 евро на час.

Квартирата е близо до болницата, за да не се използва градски транспорт поради Covid-19. За всички пътувания и престои в Гренобъл досега са платени 15 000 лв.

Майката на Йордан изказва благодарности към всички, дарили средства:

„Благодаря на всички хора с добри сърца, които помогнаха на Йордан да замине за Гренобъл.“

Дарения могат да се правят на следната банкова сметка:
IBAN: BG27STSA93000020977115
BIC: STSABGSF
Титуляр: Йордан Иванов Иванов

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova