Великденски образователни книжки получиха преди ваканцията ученици в цялата страна | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Великденски образователни книжки получиха преди ваканцията ученици в цялата страна

12.04.2017

Великденски образователни книжки получиха преди ваканцията ученици в цялата странаТази година пролетната ваканция на българските ученици започва малко по-късно от обичайното начало на 1 април. Това е направено, за да влязат в нея и Великденските празнични дни. През изминалата седмица в училищата в страната се проведоха уроци, свързани с най-големия християнски празник - Възкресение Христово. Ценен помощник при тези занимания и празничен подарък за децата бяха Великденските образователни книжки, издание на Двери и Западноевропейска епархия на БПЦ. В дните преди началото на ваканцията учениците от началния етап вече се запознаха със събитията от предстоящата Страстна седмица и значението на светлото Христово Възкресение.

Великденски книжки получиха и ще получат децата, посещаващи неделни прицърковни училища в страната и зад граница. На Цветница Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний лично ще подари образователните книжки на учениците от неделно училище към Българската църковна община в Париж.

Благодарение на усилията на о. Стефан, енорийски свещеник в българския храм в Атина, книжки ще получат и учениците от двете български училища в гръцката столица, както и малките богомолци в неговата църква.

Екипът на Центъра за образователни инициативи “Двери” благодари още веднъж за съдействието в разпространението на Великденските книжки на културно-просветните центрове към митрополиите в страната, на свещениците и учителите, които не пожалиха усилия, за да осигурят на своите ученици от образователните пособия.

Великденските книжки се издават за втора поредна година, като сега тиражът им беше двойно по-голям – 20 000 бр. Целта на подобни учебни материали е да запознава малките ученици с християнските празници и да създава положителни нагласи към християнството сред българските родители и обществото като цяло.

Някои от учителите споделиха с нас снимки на своите ученици и емоцията им от работата с образователните книжки.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org