Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

150 души премериха безплатно кръвното си налягане във Велико Търново

17.05.2022

150 души премериха безплатно кръвното си налягане във Велико ТърновоОГРОМЕН ИНТЕРЕС ПРЕДИЗВИКА АКЦИЯТА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО КАРДИОЛОГИЯ В ОБЛАСТНИЯ ГРАД ПО ПОВОД ДЕНЯ ЗА БОРБА С ХИПЕРТОНИЯТА – 17 МАЙ. От 11:00 до 13:00 часа 150 души преминаха през обособения мобилен пункт на клиниката пред сградата на Съдебната палата. В оценяване на сърдечносъдовия риск и мерене на кръвното налягане бяха ангажирани младите кадри в лечебното заведение, които даваха ценни наставления на всички, дошли да проверят кардиологичното си здраве.

Пред „Борба“ лекарите коментираха, че огромна част от пациентите в инициативата са с високо кръвно налягане и се нуждаят от корекция на терапията. Обобщиха, че посещението при специалист по сърдечносъдови болести не трябва да става след някакъв конкретен симптом или влошаване на състоянието, а превантивно. Причината за това е, че част от хората изобщо не подозират, че страдат от кардиологично заболяване и не взимат мерки. Тези пък, които са диагностицирани, подценяват обострянето на болестите.

Медиците информираха всички преминали през мобилния пункт, че рискът от инфаркт може да бъде изчислен с голяма точност чрез специални изследвания в клиниката.

„Контролът върху установените кардиологични заболявания, водещи до сърдечен удар, понижава риска от усложнения и фатален край. След като вече има поставена диагноза, са нужни комплекс от мерки: промяна в начина на живот – хранителен режим, спиране на цигарите и алкохола, повече спорт и т.н., медикаментозно лечение и реваскулация – възстановяване на нормалния поток на кръвта в засегнатите артерии на сърцето“, обясниха специалистите.

Младите лекари разясниха на пациентите и как да разпознаят симптомите на инфаркта. Посочиха, че стартирането на терапия до час от началото на болката в областта на гърдите дава всички шансове на човек за пълноценно възстановяване.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova