Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица | milostiv.org 
Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица

19.04.2018

Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица Акцията бе организирана от групата на „ОтГОворните” и е в подкрепа на възрастни хора. Благотворителната кампания се проведе с рамките на 6 дни, в които представители на организацията приканваха в два от големите супермаркети в Горна Оряховица да се оставят хранителните продукти в помощ на нуждаещи се хора.

Събрани бяха над 4000 артикула, които доброволците след това сортираха в отделни пакети и с помощта на екипа на Домашния социален патронаж към общината изготвиха списък с хората, до които да достигнат. Младежите посетиха лично домовете на 320 души и им връчиха празничните пакети с храни. Сред стоките бяха боб, олио, брашно, леща, макарони, консерви и други.

„Благодарим на всеки, който дойде при количката дори и с малко дарение, защото знаем, че е направено от сърце“, обърна се към своите съграждани Даниел Божанков, част от групата на „ОтГОворните”. Той не скри въодушевлението си от срещата с пенсионерите, които искрено се радвали на подаръците.

Други 20 души в Горна Оряховица и Велико Търново пък получиха топъл обяд за Великден от кампанията „Нахрани бездомник”. Неин инициатор е Ярослав Матоуш, който организира подобни акции от близо 5 години. Несретниците усетиха духа на празника със супа, пиле с ориз, козунак и вафла.

Идентична кампания за бездомни се проведе и във Велико Търново. Съмишленици на благородната идея бяха Милен Ангелов и Анета Йорданова. Те осигуриха помещение в кооперативния пазар, където хората да обядват, и вкусна трапеза, а останалата храна, бе раздадена на просяците край църквата „Св. Марина” във Велико Търново.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2019 milostiv.org