Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

20 комплекта учебници за осмокласниците на СУ „Вела Благоева“ дари издателство „Просвета“

09.06.2021

20 комплекта учебници за осмокласниците на СУ „Вела Благоева“ дари издателство „Просвета“Oтбелязва днес.Водени от оркестъра на НВУ „Васил Левски“, ученици и учители преминаха с празнично шествие по улиците на кв. „Зона Б“. По-късно те бяха посрещнати в училищния двор с изпълнения на оркестъра от СУ „Емилиян Станев“ Джуниър бенд и концерт на Михаела Филева.„Искахме един по-различен празник, който да компенсира това, че не можахме да шестваме на 24 май, и то втора година. Мисля, че се получи красиво“, каза директорът Ангел Янчев.

Той отчете със задоволство постигнатите резултати на зрелостниците на матурите, както и на четвъртокласниците на външните оценявания. „Имаме двама ученици с отлични оценки на изпита по български език и литература, един с Отличен 6,00 на теста по английски език и за първи път отлична оценка на изпита по химия, което е уникално за нашето училище.

Успехът на четвъртокласниците е с 3-4 единици по-висок от средния успех за страната. В едната паралелка с 20 ученици успехът по български е Отличен 5,60, без нито една четворка, а средният успех по математика е между Много добър 5,10 и 5,30“, изтъкна Янчев.96 първокласници са класирани за новата учебна година. Близо 70 вече са записани, допълни училищният директор.СУ „Вела Благоева“ приема ученици след завършен VII клас в профилите „Предприемачески“ и „Обществени науки“ – с разширено изучаване на предметите история и цивилизации и философия.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova