Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млад мъж от Павликени цепи, реже и прибира дървата на хора в нужда напълно безплатно

22.10.2021

Млад мъж от Павликени цепи, реже и прибира дървата на хора в нужда напълно безплатноУслугата е не само за жителите на града и околностите, но и за всички във Великотърновска област, на които им е трудно да отделят за това средства от скромния си бюджет. А разходите за транспорт, с който да отиде до определеното населено място, са за негова сметка.

„Като видях как поскъпват дървата, реших да подпомогна възрастните хора, които са в неравностойно положение, и да им нарежа, нацепя и прибера дървата. Бих се радвал тази новина да стигне до колкото се може повече хора, за да могат те да се възползват. Това не е реклама, аз наистина искам да помогна“, каза за в. „Борба“ Костадин. За каузата си той вече намерил съмишленици – няколко момчета на неговата възраст от Павликени, за да може да се свърши възможно най-много работа.

Той разбира, че от постъпката му навярно ще се възползват и хора с възможности, но смята, че може да ги отсее, защото хората в нужда си личат. Ще откликне на всяко обаждане, ще отиде и ще помогне, но следващия път, когато го потърсят за друга услуга, няма да откликне.

Работливият Костадин Димитров има собствена фирма за озеленяване и поддръжка на дворове и тревни площи – „4 сезона грижа за градината“. В бизнеса прохожда преди две години, когато се връща от Нидерландия, а любовта си към земята наследил от родителите си, които се занимават със зеленчукопроизводство. Прекарал детството си в с. Дъскот, станало му болно, като видял запустелите сега, а някога чисти и подредени дворове. Оттам му и хрумнала идеята за бъдещия му бизнес. Освен това, докато бил в чужбина, понаучил доста за озеленяването. И така с помощта на приятелката му и подкрепата на цялото семейство той се решил на тази крачка и основал фирмата си.

Дори и в ковид кризата той казва, че добре се развива и няма от какво да се оплаче. Почиства буренясалите с десетилетия понякога дворове, а после по избор на клиента ги засажда с тревни смески и храсти от разсадници, с които работи. Понякога предлага вида на растенията, друг път се доверява на клиентите си, а после търси за тях най-добрата цена. Аранжира ги сам.

Покрай основната си работа сега за Костадин е най-важно да прибере дървата на хората навреме. Телефонът му е 0883 455 333.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova