Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младеж се върна от Чужбина и стана доброволец в болницата във Велико Търново

28.06.2022

Младеж се върна от Чужбина и стана доброволец в болницата във Велико ТърновоС голямо желание да помага и с мечта един ден да стане лекар, младежът Стефан Радойчев започна дейността си като доброволец във великотърновската болница ,,Стефан Черкезов’’.

Той е родом от Велико Търново и е ученик в гимназия в САЩ, където живее. Стефан иска лятната му ваканция да бъде ползотворна и до края на август планира да помага в болницата всеки делничен ден от 8 сутринта до следобяд. Графикът му е натоварен, защото след доброволчеството го очакват уроци и плуване.

Желанието и амбицията на младежа срещат разбиране първо в лицето на директора на болницата д-р Красимир Попов, който го посреща радушно. ,,Момчето е много всеотдайно. Горд съм, че неговият път, на работещ в болница, започна от тук. Желая му успех!”, коментира той. От своя страна Стефан споделя, че първата седмица в лечебното заведение е минала като един дъх. „Благодаря на д-р Попов за дадената ми възможност, както и на всички лекари и медицински персонал, които търпеливо ми обясняват и дават насоки при изпълнение на ангажиментите ми“, казва Стефан Радойчев. Това не е първият път, в който Стефан е доброволец. В САЩ той е участвал в дейности по опазване на околната среда, включително и събиране на отпадъци от парковете.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova