Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Незряща майсторка на шоколадови бонбони вдъхнови хора с увреждания във Велико Търново

25.11.2021

Незряща майсторка на шоколадови бонбони вдъхнови хора с увреждания във Велико ТърновоСЛАДКАРСКИ УРОК С МИСИЯ ДА НАКАРА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ДА ПОВЯРВАТ В СЕБЕ СИ И ДА ПРЕДПРИЕМАТ КРАЧКА НАПРЕД към професионално израстване, бе проведен в Дневния център за пълнолетни лица със специални потребности във Велико Търново. Потребителите на услугата се запознаха с незрящата Ралица Станева, която е майсторка на шоколадови бонбони, и Станимира Георгиева – основател на социалното предприятие „Шоколадова къща Станимира“ в София, даващо препитание на хора с различни физически дефицити. Гост на събитието бе Росица Димитрова, директор на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“.

Двете жени от столицата споделиха с хората от Велико Търново историята на техния успешен опит в превръщането на кулинарията от хоби в бизнес. Социалното предприятие, в което се трудят, е стартирало след финансиране от над 4000 лв. на проект по програма „Кризата като възможност“. В него 80 процента от служителите са хора с увреждания, които творят шоколадови бонбони.

Една от тях е Ралица, която разчита на обонянието си, за да измайстори сладките изкушения. Младата жена показа нагледно как се случва магията в производството на шоколад и увлече потребителите на Дневния център в практическо занятие.

Местните успяха да усвоят нови знания и под вълшебното свойство на шоколада да сближава хората споделиха най-съкровените си мечти. Гостите насърчиха потребителите на социалната услуга да се осмелят да рискуват в преследването на целите си и да не забравят, че само те могат да променят собствения си живот.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova