Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци дариха 1500 лв. за лечението на малката Нелис

30.08.2021

Младоженци дариха 1500 лв. за лечението на малката НелисНАЧАЛОТО НА СВОЯ СЕМЕЕН ЖИВОТ ЗАПОЧНАХА С ДАРЕНИЕ МАДЛЕНА И ЦВЕТЕЛИН КАВРЪКОВИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Те предоставиха сумата от 1500 лв., събрана на сватбата им, за лечението на 3-годишната Нелис Кедова от старата столица, която се бори с тежкото онкологично заболяване невробластом на надбъбречните жлези. Благодетелите се венчали на 21 август и призовали своите роднини, приятели и гости на щастливото събитие да отделят средства за каузата, вместо да носят букети с цветя. Няколко дни по-късно сумата вече е преведена по банковата сметка на момиченцето.

Двамата влюбени нямали колебания към кого да бъде насочен благородният жест. Впечатлени от силата на малката търновка, която геройски се бори с болестта, решили да помогнат с колкото могат на семейството на Нелис да осигури необходимите пари за терапия.

„Сумата вече е дарена на Нелис Кедова, която е на крехка възраст, а се бори с онкологично заболяване. От цялото си сърце ѝ пожелаваме бързо оздравяване, винаги да бъде едно усмихнато, слънчево и лъчезарно дете“, споделя булката.

Нелис все още се намира в турска клиника и от последната информация, която майка й Ася Кедова е споделила, става ясно, че на момиченцето са назначени нови курсове лъчетерапия и химиотерапия заради появила се метастаза.

Борбата за събиране на необходимите средства продължава, а малката героиня се надява на дарители, които да й помогнат да сбъдне мечтите си за това един ден да отиде на училище, да има куче, да се радва на дълга коса и да се наслаждава на дома си.

Във фейсбук групата „Да спасим живота на малката Нели“ всекидневно се провеждат търгове на дрехи, обувки, бижута, сувенири и други вещи, като парите отиват директно по дарителската сметка на детето.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova