Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Майка на две деца, бореща се с последствия от енцефалит, има нужда от нашата помощ

05.07.2022

Майка на две деца, бореща се с последствия от енцефалит, има нужда от нашата помощМайка на две деца, Роси Чолакова от Велико Търново води битка с последствия след прекаран енцефалит. Лечението на младата жена се провежда в турска болница. Семейството на Росица, обаче, се нуждае от средства, за да може жената да води по-качествен живот.

В социалните мрежи тяхната приятелка Лидия Стойкова отправи апел:„Диагностичният план, изготвен за Роси, премина. Извършиха се множество кръвни тестове, образни изследвания и специализирани прегледи. Диагнозата, поставена в България се потвърди категорично. Медицинският екип на турската болница назначи на Роси медикаментозно лечение. Оказа се, че назначеното лечение даде резултати бързо след започване на приема. За съжаление, последствията от прекарания енцефалит не са напълно обратими, но все още има възможност мускулният тонус и контрактурите да бъдат облекчени, което да спомогне за по-пълноценен живот.

На Роси бяха поставени инжекции с ботулинов токсин, чиято цел е да повлияят повишения мускулен тонус и рефлекторно да релаксират ставите, за да бъде възможна работата с рехабилитатор. Методиката не сработва при всеки, и за съжаление, при Роси има минимален резултат. Към момента назначената медикаментозна терапия оказва най-благоприятно въздействие върху общото състояние на Росица. Терапията трябва да продължи завинаги, а приложението на медикаментите има своите странични ефекти. За това, вариант за доставяне на поддържаща терапия за Роси, е поставяне на баклофенова помпа. Операцията е сложна и представлява имплантиране на тръбичка в черепната кутия, която е свързана с помпа, излизаща от стомаха. През тази система директно се провежда медикаментът към структурите на главния и гръбначния мозък. Стойността на операцията е около 15 000 Долара. Поради положителния отговор на Роси към назначеното медикаментозно лечение, лекарите и семейството са обнадеждени, че с негова помощ Роси ще може да живее малко по-пълноценен живот от този в момента и да се чувства по-добре. В случай, че отговорът на организма на Роси към терапията продължава да е добър, в лечението ще бъде възможно да се включи и по-активна работа с рехабилитатор.

Сега ви призоваваме отново да споделите или подкрепите каузата за събиране на средствата за предложената операция, която ще даде възможност на Роси да приема лечението си до живот, без да се бори със страничните ефекти от медикаментите.“

На името на Роси е открита е дарителска сметка в ПОЩЕНСКА БАНКА (юридическо име Юробанк България АД) в сметка в лева:
IBAN: BG83 BPBI 8170 4026 5615 01
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: РОСИЦА ВАСИЛЕВА ЧОЛАКОВА

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova