Присъедини се към нас в  Facebook Български | Join us 

Безплатни ИТ обучения за ученици от видинско

02.09.2022

Безплатни ИТ обучения за ученици от видинско Нов прием за школите си през учебната 2022/2023 година обяви най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас - Училищна Телерик Академия. Над 2900 деца и младежи ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 140 школи в 47 населени места. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия от днес до 2 октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите в град Видин се реализират в сътрудничество с ППМГ "Екзарх Антим I", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров“ и с подкрепата на Cargill и Бойко Караджов, който е съосновател на Payhawk.

Обученията за 5. - 7. клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да вземат участие в програма "Разработка на игри".

Обученията за 8. - 11. клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Гимназиалните ученици могат да участват в програмата "Уеб програмиране".

От тази учебна година, обученията за 12. клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от три програми – "Дигитални науки", "Разработка на игри" и "Уеб програмиране".


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

  1. All
  2. Appeal for help
  3. Charity event
  4. I want to help
  5. Inspiring news

Categories

  1. All
  2. Orphans
  3. Children with disablities
  4. Disabled people
  5. Old people
  6. Poorhouse
  7. Communal kitchen
  8. People in need
  9. Medical treatment
  10. Prisoners
  11. Refugеes
  12. Orthodox churches
  13. Alcoholics and drug addicts
  14. Other

Type

  1. All
  2. Books
  3. Medical treatment
  4. Blood donation
  5. Toys
  6. Medicine
  7. Clothing and shoes
  8. Food
  9. Furnitures
  10. Electric appliance
  11. Financial assistance
  12. Social events
  13. Courses and teaching
  14. Voluntery labour
  15. Labour against payment
  16. Accommodation
  17. Culture
  18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova