Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Майка на малко дете се нуждае от средства за лечението си

21.07.2022

Майка на малко дете се нуждае от средства за лечението сиМихаела е с диагноза множествена склероза, предлагат й лечение в Русия. Майка на 2-годишно дете се нуждае от помощ за лечение.

"Да си в разцвета на силите си, да откриваш радостта на живота всеки ден, да си дал живот на малко момиченце, да мечтаеш, да искаш да продължиш с пълни сили своя родителски, личен и професионален път… Но да НЕ можеш… Защото страдаш от множествена склероза. Това е прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация". Така започва зовът за помощ в страницата в помощ на Михаела във Facebook.

Преди 10 години, когато е едва на 25, Михаела започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често й се вие свят. Започва да търси причината и получава редица диагнози, сред които и анорексия. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

Оказва се, че 10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него. Пречи й да се движи свободно. Упражняването на професията й става твърде трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Като всеки и Михаела би дала всичко, за да спре този процес, но това „всичко“ е свързано с твърде много пари. За семейството й тази сума е непосилна и има нужда от помощ, за да се подложи на лечение в чужбина.

Лекари в Русия й предлагат терапията, като смятат, че не просто могат да стопират болестта, а и да подобрят състоянието й. Терапията се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната й система.

Стойността на тази интервенция е висока, но дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения.

Има получена оферта за лечение в Москва/ Русия- “Pirogov’s National Medical Surgial Center”, като лечението е определено на стойност 47 000 €, казват организаторите на кампанията в подкрепа на Михаела. И призовават всеки, който може, да помогне:

Ако желаете, може да го направите по банков път:

IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Благотворителна кампания във Фейсбук за Михаела - тук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova